Sofiaslillafamilj

Dem sista dagarna har varit väldigt jobbiga, med lite lite sömn! Igår hade vi en superdag, man blir på så ett mkt bättre humör när det är fint väder! Älskade vår, hoppas du är på väg!

Kategori:

Dem sista dagarna har varit ganska jobbiga med lite lite sömn! Men igår hade vi en toppendag, så härligt med dit väder & sol :) & allt var bra med min lillkille, dock så blev det ett ganska långt uppehåll med kisseriet från 16-22.30, men det löste vi med hjälp av vattenkranen :)) Max har varit väldigt väldigt orolig inatt, likaså dagen har inte varit så bra, ska bara vara uppe hos mig! Väldigt påfrestande & så fort man sätter ner honom blir han VANSINNIG!!
Så idag hade jag nästan kunnat sälja honom till Farbror Westerman ;D hehe!
Idag har han inte heller kissat sen ca 15, men det kommer väl förhoppningsvis, jag är inte så orolig. Han har druckit mkt idag:) Hoppas att Max är på bättre humör i helgen för då ska vi ha 1 år kalas, herregud ❤

Max 1 årsdag!

Kategori:

Av oss kommer Max att få en dammsugare & ett sand/vattenlekbord..
Sen kommer vi åka till Skånes djurpark & titta på alla djuren & då ska Max få köpa ngt i shoppen osså :) Jag längtar jättemkt, ska bli mysigt att vara tsm allihopa på Vår älsklings 1 årsdag! ❤ Jag tror att Max kommer uppskatta denna utflykt jättemkt :) :) KUL!!

Handlat & grejat idag!

Kategori:

Max har kissat en del ggr idag, nu var det dock några Tim sen. Jag håller koll!

Vi åkte ut en runda till Lödde innan, handlade mat på Wilys & sen en runda på Csyd. Vi köpte en födelsedagspresent till Max, 2 par mockasiner & 1 tshirt :)

Sen hem för att vara ute & gunga med Max, tvätta bilen & plocka undan lite..

Fasiken vad trött jag är, tror nog jag får vila ögonen tsm med mitt lilla ❤

Vilken dag!

Kategori:

Snart hittar bilen själv till barnakuten i Lund :( vår lille kille kissar inte som vanligt, eller rättare sagt, nästan inget alls! Ringde VC här i Kävlinge, men dem ringde inte tillbaka förrän vi hade kommit in till Barnakuten första gången! Klockan var då 10.30 i fm! Fick ge vätskeersättning 5 ml i spruta var 5.e minut! Ni kan ju tro att han blev trött på det till slut :( men iaf.. 13.30 blev vi hemskickade & 2 hade han kissat lite lite 2 ggr! Sen dess hade han inte kissat. Somnade kl 18 ikväll, sov bra i 3 Tim & då skulle jag ge honom lite vätskeersättning, ville inte & han ville inte ammas heller. Han hade inte kissat sen vi kom hem från sjukhuset innan idag, så då bestämde vi oss för att åka in igen. Vi kom dit & när jag skulle ta av honom kände jag att han kissat :D vilken lättnad! Fick pratat med en sjuksköterska men blev sen hemskickade igen! Nu håller vi tummarna att han kissar inatt, annars skulle vi åka in imorgon igen & så skulle dem ta nya prover på honom! Bli frisk snart plutten❤ Imorgon skulle vi även börja ge fast föda igen, så förhoppningsvis kommer kisseriet igång ordentligt igen då :)
Nu sussar min älskling gott här bredvid mig & jag ska göra detsamma! Godnatt! :)

Tuff natt!

Kategori:

Kl 04.30 Bjöd Max på en diarréblöja & 39.2 i feber! Han har ätit 2 ggr sen jag skrev sist & än så länge fått behålla det! Det är ju bra för både magsjukan & febern! Jag återkommer..

Kl 02!

Kategori:

Japp! Det var andra gången min lille plutt kräktes i sängen :( Denna gången fick han behålla maten i 3,5 Tim! :/
Jag känner fortfarande ingenting! På ett sätt hade jag osså velat haft det, antingen nu eller aldrig! För sen har vi inte tid, vi ska ju fasiken ha 1 årskalas i helgen så på så sätt hade det varit skönt om alla blev dåliga i samma omgång! Men tyvärr är det ju sånt man inte kan styra över! Håller alla tummar & tår att vi är friska snart så att vi kan fixa inför helgens kalas :)

Jaja, nu ska jag försöka mig på att sova en liten stund igen!

Sjukstuga igen!

Kategori:

Denna gången kör vi magsjuka :( Men snälla ni som vet, har man feber då? För vår lillkille har haft feber idag & kräkte nu ikväll.. Tommy började med magont på eftermiddagen & vid 18 tiden hade han sån frossa :( antagligen osså feber :( jag hoppas verkligen att inte jag osså blir dålig, för vem ska då kunna ta hand om Max? Det är ju inte det lättaste om man måste springa iväg för att kräkas eller för ett toabesök :( Än så länge känner jag ingenting :( fy fan! Magsjuka är väl bland det värsta som finns, & speciellt nu när vår lille älskling åkt på det :( Man vet ju inte när det kommer & innan så kräkte han ju ner hela vår säng, när han sov!! Lilla plutten ❤❤

Idag på fm hade jag en liten stund för mig själv på Centan, då hade vi ingen aning om vad som sen skulle hända :( Men iaf, jag var & klippte mig & så gjorde hon en hårinpackningskur :) Håret skulle kännas lent & starkt i upp till 3-4 veckor! Det var för oss blonda, verkade vara superbra :) så jag bokade in en ny tid för bara en sån kur & 4 veckor! 89:- kostade den!

Sen unnade jag mig en liten stund till för mig själv, shoppade 2 par nya byxor på Gina Tricot. 1 jättefin vårjacka till Max som han ska ha vid finare tillfällen, alltså ingen lekjacka! Hade 20 % på Name It så det var ju bara att passa på :))
Sen köpte jag mig en tröja på Cubus - där hade jag 30 %!
Jag tycker om att fynda!!

Fasen alltså, jag kan inte somna :( Men jag får väl göra ett försök! Hoppas att lilleman inte kräker mer nu & att jag klarar mig ifrån det! Vi hörs, Hauddi!

Lördagsmys :)

Kategori:

Max sover & vi ska äta Tacos :)
Så jävla gott, vi åt det till kvällsmat igårkväll osså, men i och med min magkatarr så vågade jag inte äta så mkt, så df kör vi en favorit i repris ikväll;)
För jag har längtat hela veckan & så åkte jag på den här skiten & jag kunde övertala mitt stora hjärta att äta det ikväll igen, så det ska vi snart göra :D

Sen blir det en lugn kväll i soffan & sista deltävlingen av Melodifestivalen :) MYS!

Kan man inte stoppa tiden lite? Vår son blir 1 år nästa tis!!!
Älskar mina killar något så otroligt mkt ❤❤❤❤

Fredag :)

Kategori:

Ja, det är fredag :D bästa dagen på hela veckan :)) Men alltid en evig väntan på att pappa Tommy ska komma hem från jobb, men känns skönt att veta att man har en hel helg tsm :)
Jag åkte på magkatarr igår natt, så gårdagen var allt annat än rolig :( fy helvete vad ont det gör, men jag åkte till Apoteket & köpte tabletter, så dem tar jag när det blir som värst, men även när smärtan är borta känner jag mig såå öm & svullen :( så det blir en lugn helg för vår del, allt för att mitt magont ska försvinna :(

En sak som är positivt är ju att jag inte kan äta godis längre, Tommy köpte en 100 gr chokladkaka, jag tog en rad & fick JÄTTEONT i magen :'( så nu när man vet att man får ont är det mkt lättare att avstå 👍 och det är ju bara bra!

Trevlig fredag på er!

Goda Havrebollar!

Kategori:

Igår gjorde Max & jag jättegoda havrebollar för första gången!

• 270 gr margarin
• 3,5 dl socker
• 3,5 tsk vaniljsocker
• 1 liter havregryn
• 0,75 msk kakao
• 1 dl vatten

Vispa margarin, socker & vaniljsocker kraftigt med elvisp i 5 min. Tillsätt havregryn, kakao & vatten & fortsätt vispa kraftigt med elvispen i ytterligare 5 min. Ställ smeten i kylen en liten stund, gör sedan bollar & rulla dem i pärlsocker eller kokos :)

Funkar inte att lägga upp bild, men bild finns på Instagram sofiahammarlund heter jag där :) Becca gå med :D

Tröttis..

Kategori:

Max som alltid brukar vakna vid 5-6 på morgonen, snarkar här bredvid mig som aldrig förr, mitt hjärta❤ på ett sätt är det bra för då orkar han leka med kompis sen, vi ska äntligen iväg på lekdate idag :) så kul! Men innan dess behöver vi duscha, äta frukost, byta om, packa skötväskan, osv. Nu för tiden tar ju allting extra lång tid när man har en liten med :) Men jag tänker inte väcka honom, han behöver sömnen! ❤❤

Hoppas ni får en härlig dag!

Mysdag!

Kategori:

Idag kör vi på en mysdag tsm här hemma! Max är ftf förkyld, så ska försöka kurera honom lite❤

Håller tummarna för att förkylningen försvinner snart! Vi saknar ju våra lekkompisar!! Nu mys med mitt hjärta❤

Lördag..

Kategori:

Maxen sov ändå till 7 imorse, vaknar ju dock för mat på natten men ändå!! Kändes så mkt bättre än 5- halv6!! :) :)

Vi var iväg tidigt & handlade på Willys & sen hem för att äta frukost. Efter det begav vi oss till Malmö för att titta på en Crescent barnvagn till Max, men när vi kom dit så föll vi för en annan & om man jämförde Crescenten & då Emmaljungan som vi föll för så var det en jäkla skillnad alltså, Crescent såg så jäkla billig ut i jämförelse & Emmaljungan var mer rejäl!
Vi är sååå nöjda :) Sen sa han i butiken att Crescent kopierade Emmaljungas vagnar, df blev det en som såg snarlika ut :) fast då som sagt lite mer ordentlig. Man får ju vad man betalar för som min kära mamma alltid säger :)
Den kommer om 5-6 veckor :) Längtar! Här kommer en bild på vår skönhet :))

Ligger däckad!

Kategori:

Fy fan gårdagen var HEMSK :( 39 graders feber, huvudvärk, ont - ont - ont i hela kroppen :( Tommy fick stanna hemma & ta hand om Max.. Idag önskar jag att vi haft nässpray hemma, febern har nog gått ner, men jag har ftf ont i kroppen :( Tommy är hemma idag med!

News!

Kategori:

Sådär, då har Max blivit smittad av pappa.. Det bara bubblar i näsan, och vi har en fight varje gång vi behöver använda nässugen :( stackars liten❤

Igår blev gick vi med i Willys+ många bra erbjudanden & ännu billigare skulle det bli, bra ju :)

Inatt kunde jag inte sova, vaknade kl 03 av att jag var kissnödig.. Sen var det kört, det hela resulterade i att jag skaffade Instagram :) haha!

Nu ska jag & mitt lilla ❤sova!

Ny barnvagn?!

Kategori:

Mitt stora hjärta är förkyld, haft 39 i feber i helgen + en rälig hosta! Men idag är han & jobbar, men han lovade att ha skulle ringa om det blev för jobbigt så då får Max & jag åka och hämta honom!

Igår var vi en snabb snabb sväng inne på Barnens hus i Malmö, vi vill absolut ha en ny vagn till Max - vi är sååå trötta på den vi har nu & så sittvagn blir perfa!

Den vi har sett hade inte kommit in ännu, men ska ringa till dem i slutet på veckan. Har dem fått in dem då ska vi åka tillbaka nästa helg & titta :) :) Den vi är sugna på heter Crescent Compact :)

Härlig lördag!

Kategori:

Idag har vi haft en lugn & skön dag som startades tidigt imorse med en Astrid Lindgren film -Tjorven & Skrållan :)

Sen blev det att åka ut till en skoaffär med farmor & farfar, där Max fick ett par fina kavatskor :))

Efter det blev det lite mys här hemma & lite undanplock!
Sen kom Farmor, farfar & farbror hit, vi käkade & tittade på Melodifestivalen :) Jag hejade på Anton, och Erik&Tone :)

Nu säger jag Nattinatti!

.....

Kategori:

Har legat vaken ett tag & trott stenhårt att det var lördag idag!! Fan kändes ju som en stor fet käftsmäll när jag kom på att det bara var fredag!!

Jag som hade tänkt mig en mysig heldag med mina hjärtan❤ Det får bli imorgon istället!

Idag går vi en sväng till ÖF med ett par lekkompisar :)) sen när pappa kommer hem firar vi fredag ❤ MYSIGT!

Onsdag!

Kategori:

Igår köpte jag play doh lera & redskap till Max så det har vi pysslat lite med på fm, mysigt att man nu kan hålla på lite med sånt, han stoppade faktiskt inte leran i munnen, men formarna! :D :D

Idag har vi även hunnit med en snabb sväng på Centan, jag har köpt en vårjacka, mössa & vantar till Max :) Han kommer bli så fin när det börjar bli dags att använda det :) Nu saknas bara ett par skor & förhoppningsvis så kommer vi inhandla dem i helgen :)

Första teckningarna!

Kategori:

Igår målade Max med fingerfärg för första gången, väldigt kladdigt men spännande & roligt tyckte han. Det blev 2 fina målningar som vi ska rama in :)

Idag har vi varit på lekparken på fm, lekt i sandlådan, gungat & nu vaknade precis min lillkille efter att ha sovit i en hel timme :)

Grattis Max på din 11 mån dag❤

Lär känna mig..

Kategori:

•Jag heter Emma i mellannamn
•Jag är ett aprilskämt
•Jag får lätt panik över saker när det inte går som jag vill..
•Jag är ett kontrollfreak
•Har vi gäster MÅSTE alla ha samma färg på tallriken ( tex det går inte om 4 st har svarta & den 5.e vit, ICKE)
• Jag är sockerberoende
• Jag Äter godis nästan varje dag
• Jag Vill gå ner i vikt
• Jag ska ta tag i min vikt, snart!
•Jag hatar kokt potatis & ofärdig mat
•Jag Mår psykiskt dåligt om Max har omatchande kläder på sig
•Jag är en stor SHOPOHOLIC
•Jag hatar sprutor
•Jag har tandläkarskräck
• Jag ÄLSKAR inredning
• Jag kan inte/tycker inte om att laga mat, men tycker om att baka
•Jag tycker om scrapbooking & att pyssla
• Städning är inte min grej, så tråkigt!
•Jag saknar familj & vänner i Mjölby
• Jag älskar mitt liv här i Skåne, med min lilla familj, kroppsmässigt skulle jag vilja se ut som jag gjorde på högstadiet/ första året på gymnasiet!

Mitt allt<3

Kategori:

En helt underbar kväll har jag haft med min lilla familj <3

Mkt att tänka på..

Kategori:

Gud, det är så mkt som snurrar i mitt huvud.. Max 1 års kalas & allt som ska fixas till dess, vårkläder & skor som ska inhandlas, förskola till Max & allt som ska fixs inför det (även fast det är ett halvår kvar) jag vill ha råd med så mkt. Jag skulle vilja ha en ny vagn till Max, en ny skötväska, en friggebod på tomten , marktegel på uppfarten, en ny säng!!! Alltså jag känner mig stressad & får lite smått panik! MEN JAG SKA NJUTA AV MIN SON, så mkt jag vara kan tills jag ska börja jobba igen..

Jag är faktiskt sugen på att börja jobba på en småbarnsavdelning igen :)

1 månad kvar imorgon..

Kategori:

Imorgon är det bara 1 månad kvar tills vår finaste fyller 1 år, 1 HELT ÅR!!
Var har det året tagit vägen? ❤❤ ❤
Det har gått otroligt fort & det har varit den bästa tiden i våra liv, jag ser fram emot MÅNGA MER fantastiska år med dig, vår fina Max! Vi älskar dig mer än livet & du är det bästa som hänt oss! Vi kan inte vara lyckligare, du har fulländat vår liv :) Jag har världens finaste son❤

Härlig helg!

Kategori:

I helgen har mina föräldrar, mormor & Vovve varit här nere :) df jag längtade så, mysigt som alltid! De åkte hem vid 11 igår & då gick jag & Tommy ut & gick med en VÄLDIGT trött liten kille ❤

Sen blev det rensning i vår klädkammare, bus med vår finaste & sen satte vi oss alla 3 framför filmen Karlsson på taket, väldigt mysigt :) :)

En härlig helg som vanligt!

Denna veckan har jag massor att tänka på, jag ska ringa en förskola som vi är intresserade av, jag ska ringa Försäkringskassan, vi ska till Csyd & köpa födelsedagskläder till Max, ska inom Name It & fråga om dem får hem en Vårjacka jag vill ha :) & lite sånt!
Sen ska vi troligtvis träffa Madde & Celvin en dag :) Kul!

Så vi har att göra denna veckan..

Snart färdigstädat ;)

Kategori:

Yes, då är det snart färdigstädat! Allt tar så himla mkt längre tid när man har barn.. Haha! Igår städade jag 3 rum, på kvällen när Max somnat städade Tommy 1 rum + hall, kök & tvättstuga.
Nu på morgonen när Max sover har jag påbörjat städning i badrummen & i vårt sovrum. Nu ska det bara dammsugas & tvättas golv, men jag vill inte väcka Max med dammsugaren, så det gör vi sen :)

Helt galet vad jag längtar tills i efm!

Dagen är här..

Kategori:

Dagen som jag har längtat efter är här :)
ÅH, ska bli så härligt! Detta kommer bli en perfekt helg, en helg med mycket mys<3