Sofiaslillafamilj

Besviken på mig själv..

Kategori:

I 2 dagar har jag klarat mig utan godis, fast ett sötsug som jag inte kan förklara. Har varit så jag har fått gå & lägga mig på kvällarna för att inte åka iväg & köpa något gott. Alltså det har varit VÄRRE än vanligt! Mycket VÄRRE!! Inatt kom förklaringen, min mens!! Gaah! & jag är inte som de flesta andra, som får ont i magen innan mensen, utan jag får ont efter. Så idag har jag sjukt ont i magen & bak i ryggen :( iaf Tommy skulle iväg till macken imorse & frågade om jag ville ha ngt (han tänkte typ risifrutti) jag tänkte en stor fet chokladkaka :D hem kommer han med en 100 grams mjölkchoklad & jag var i himmelriket! Gud så snäll! Trots att vi bestämt att vi inte skulle äta sånt! Men idag känns det inte fel & nu fattar jag ju vf sötsuget varit/ÄR sååå enormt ;)

TRADIGT VÄDER!!

Kategori:

Fy för det här vädret :( inget roligt alls!

Max & jag var på Centan en liten snabbis idag, fixade lite saker..

Sen hem & Max har sovit i lite mer än 1 timma nu & jag har hunnit pyssla lite :)

Nu ligger jag här sidan om mitt hjärta & snusar på honom, åh! Underbart❤❤

Pigg mamma?!

Kategori:

För en liten stund sen vaknade min lille älskling & ville äta lite. Han slocknade dock om igen, vilket jag inte trodde att han skulle göra för även fast kl visar 5 så är hon ju "egentligen" 6! Ni fattar..
Han brukar alltid vakna vid 6, men vi får väl se, de snarkar iaf ikapp igen mina❤

Igår var vi en runda i Lund, jag shoppade faktiskt en present & julklappar till 3 av mina 5 syskonbarn, känns väldigt bra faktiskt! Nu har jag bara grabbarna kvar, den ena är 2 & den andra är 13! Kom gärna med tips :)

Nee, jag ska väl försöka sova lite..

Kan inte sova & recept!

Kategori:

Alltså, jag har haft jättesvårt att sova inatt.. Vaknade först vid 00.30, sen 02 & nu vid 04.30 av Max som var lite hungrig, mitt ❤ somnade om igen & nu ligger mina fina killar & snarkar ikapp ;)
& jag ligger vaken... Blir galen!! ;D


•4-5 stora äpplen. Skalas & Skivas.
Lägg dem i botten på en form & strö över lite socker.

Detta är smuldegen:
•1 pkt mjuk pepparkaka mix
•150 gr margarin
•1dl mjöl
•Lite lite socker

Häll smuldegen över äpplena & in i ugnen på 225 grader i 25 min.

Serveras med gammeldags vaniljglass:)

Underbart gott enligt oss alla & speciellt min kära pappa :) :)

Fredag it is ;)

Kategori:

Härliga, underbara FREDAG :) :)

Max sover så jag ska passa på att städa lite till, allt går ju så himla mkt fortare när han sover. Min älskade unge❤❤

Näe, bäst att sätta fart!

Städa, städa..

Kategori:

Nu har min lille älskling somnat, förhoppningsvis för kvällen. Så nu ska vi börja plocka undan & städa lite!

Imorgon blir det fortsatt städ på fm & på efm kommer mina föräldrar & jag längtar massor, det ska bli mysigt <3<3

Näe, städning var det......

Ändrade planer!

Kategori:

Det blev ingen föräldrautbildning idag, min BVC sköterska hade VAB, så Max & jag tog en liten runda till Csyd.
Till Max blev det 3 par tröjor & 1 par byxor från Name It (50%) 2 bodys från Hm, till mig blev det 1 par jeans & 2 tröjor på Cubus (30 %) Väldigt nöjd!!

Min lille kille var trött redan när vi åkte till BVC, men somnade aldrig. Dock somnade han när vi åkte Csyd, & vaknade självklart när vi kom in. Likadant på hemvägen..

Men nu har han äntligen somnat här i min famn i soffan, så jag ska passa på att titta lite på tv :) Mysigt & ha honom sovandes i famnen, det är inte ofta det händer längre...

Städning!

Kategori:

Har dammat & dammsugit Max rum, Gästrummet & allrummet. Känns bra!
Jag hatar att städa, kommer alltid med undanflykter när Tommy är hemma & vi ska städa, det enda positiva är väl att det blir fräscht & fint när det är färdigt ;)

Nu har vi tagit en liten paus, Max behövde sova & han sover bäst om jag ligger sidan om (det är faktiskt så, det är ingen undanflykt) så nu ska jag ligga här & njuta av att ha min son så nära❤

När han vaknar ska vi börja plocka undan i vardagsrummet & sovrummet.

Vi kör på städning hela dagen, en paus lite senare sen för & få lite frisk luft :)

Arrå, Hauddi Sålänge!

Denna veckan!

Kategori:

Igår var vi hemma hela dagen, busade, tvättade, plockade undan. Sen iväg till Maxi på kvällen när Tommy kom hem.

Idag har vi osså bara varit hemma, men vi har myst, busat & vilat mkt! På efm var vi iväg till BVC & nu sover min kille!

Imorgon blir det städning & mys hela dagen & på Tors fm är det mamma/barn träff på BVC & på Fre kommer mina föräldrar, som jag längtar! :D

Gårdagen!

Kategori:

Jag sa till Tommy igår morse att jag inte tyckte denna helgen blev lika mysig som den förra, han sa att så blir de ibland :/ Men vi stannade ändå kvar i sängen ganska länge & myste!
Min underbara familj! Ni är finast för mig❤❤

Vi åkte en tur till Citygross & Biltema. På Biltema gick min jacka sönder, så när vi kom hem fick Max lite käk & sen begav vi oss ut till Centan, där blev det lite turbulent då vi tappade bort hans Alfonsdocka, som vi till slut hittade :D
Men jag kom iallafall hem med en ny jacka, lite julsaker, 1 ny tröja & gardinstångstillbehör till panellängder.

Under tiden vi var på Centan höll Tommy på att snickra i carporten, det blev sen middag & sen kom matkoman, så vi gick alla in & la oss i sängen. Hoppsan! Där somnade vi ;)
Faan missade Solsidan :( Menmen, den sömnen behövdes!

Lugn dag hemma, det blir mkt bus & lek, men tyvärr även lite tråkiga "måsten" här hemma! Men först lite mer sömn.. ;)

Helgen..

Kategori:

Denna helgen har inte alls varit lika mysig som förra helgen.. Hm!
Kan inte sätta fingret på vf, men så känns det! Är väl för att vi är för trötta, då vi haft en son som bråkat en hel del på nätterna, då en av hans framtänder inte vill komma ner riktigt..

Så i fre kväll gick vi & la oss tidigt!
Idag var vi inne i Lund en sväng på fm, köpte saker till några överraskningar :))
Sen hem & fixa lite ute, härligt väder! Vid 15 tiden åkte vi till Sandby & så körde vi hem därifrån vid 20.30!!

Nu ligger Max & jag i sängen & Tommy kollar tvn, så sociala är vi emot varann;)

BVC

Kategori:

Yes, idag hade vi ett BVC besök igen, idag pratade vi om hur det har gått denna veckan & det är bara att konstatera att det har gått långsamt framåt & det är kul! Ska inte stressa, då kan det ist bli helt fel! Jag håller tummarna för att det fortsätter gå åt detta hållet :) :)

Ikväll när Tommy kommer hem tänkte jag höra om han kunde ta Max ett tag så att jag kunde få åka ut till Centan & fixa lite saker själv, kan vara skönt med egentid :)

Svårt med rutiner!

Kategori:

Jag vet att det är bäst att ha rutiner & det har vi, men det ultimata vore kanske att äta frukost 8, lunch 11.30, mellis 14.30 & så kvällsmat vid 17.30 kanske.

Men det är sååå svårt, för Max vaknar alltid runt 5.30-06.00. Men somnar sen om igen drygt en timme efter & då kan han sova upp emot 2 timmar & jag tycker det känns fel att väcka honom när han sover.. Vad är rätt & fel liksom?!

Ung & Bortskämd!

Kategori:

Nu sover vår lille älskling, jag sitter bänkad framför tvn & har plockat fram lite gott godis, snart är det dags för finalen av Ung & Bortskämd :) :)

Tommy håller på att sätta upp två st torkställningar på väggen i tvättstugan!
Ska bli otroligt skönt att få väck den andra! :) kul med förändringar osså ;)

Hauddi!

Vilodag!

Kategori:

Ibland kan man bara behöva en vilo/mysdag hemma & det känner jag att vi behöver idag! Herrejösses! :)

Max har krånglat lite inatt, varit ledsen & gnytt & så, antar att det är den ena framtanden som bråkar lite med honom.. Men iaf, kl 04 ville han inte sova mer :( Som tur var, var han bara vaken 1 timme & slocknade igen vid 05.30!! Sen vaknade vi runt 8.30, men även fast man fick sova efter så är man inte alls på hugget idag, det är väl konstigt.. Aja, idag struntar vi i alla måsten & kör en vilodag istället :) MYS!

Ikväll är det, det sista programmet av Ung & Bortskämd, undrar vem som vinner? Vad ska man sen börja följa på tisdagskvällarna? Hm, jag komr sakna detta programmet sen iaf!

Näe, ska nog sova ett litet tag jag me!

Julshopping!

Kategori: Allmänt

Jajjemen, jag tycker att det är otroligt mysigt att gå runt & titta på alla julsaker som börjar komma fram i butikerna nu.. På Smartbuy köpte jag 2 elljusstakar till Max rum i form av stjärnor, superfina! Sen 4 små tomtar som hette pyttisar för endast 5!!!! kr styck!! Jättesöta & fina! Max fick även en supergo & härlig Alfonsdocka :) Han sken som en sol när jag visade honom den så jag var ju bara tvungen att köpa den till honom :D kan dem känna igen saker i denna åldern? Han har en Alfons bok här hemma som han tycker jättemkt om, & det såg verkligen ut som han kände igen Alfonsdockan. Häftigt faktiskt! Han blev iaf jätteglad, mitt fina hjärta!
 
Nu ikväll har jag beställt jättefina julgardiner :D på Ellos & på Jotex. På Ellos köpte jag vita panelgardiner med en stor tomte på, & en tröja till Max ( för att få ta del av rabatten som låg på 25 %, man var då tvungen att handla för 200 kr) På Jotex köpte jag mörkröda panelgardiner (att ha bakom dem andra) & så även 2 nya kuddfodral.
(Även där var jag tvungen att handla för 200 kr för att få ta del av deras rabatt som låg på hela 40%.)
 
Jag är sjukt nöjd, detta kommer bli jättebra!
 
 
 
 

Tradigt väder!

Kategori:

Tandläkarbesöket gick bra & Max hade haft det bra med farmor :) :)

Nu sover min kille, när han vaknat ska vi äta lite lunch. Sen tror jag att vi åker ut en runda till Centan, så himla tråkigt väder idag! Usch!

Nu vaknade mitt hjärta!

Helgen!

Kategori:

En helt vanlig fredagkväll här hemma, när den är som bäst - god mat & världens bästa killar ❤❤

I lördags var vi faktiskt iväg & köpte lite presenter & julklappar :) Jag fick köpt Stellan - pojkdockan :D till Max, den ska han få av min mormor i julklapp :)

Sen hem för att mysa med mina bästa & njuta av en jättehärligt kväll med dem❤

Idag har vi storhandlat, fått besök av Max farmor & farfar, rensat & städat i tvättstugan & sen lite soffhäng framför Solsidan - Haha, så jävla bra :D

Nu ligger jag & min lille älskling i sängen, hjärtat snarkar & jag ska snart göra honom sällskap.

Imorgon bitti kommer farmor hit & passar Max, jag ska till tandläkaren! Ska vara där redan kl 9, men ändå skönt! Då har man det gjort ;P

Hauddi!

Söndag!

Kategori:

Idag har vi hunnit med massor av nyttiga & nödvändiga saker här hemma!
Berättar mer imorgon!

Nu sitter jag ÄNTLIGEN i soffan & snart börjar Solsidan, kan inte bli bättre❤:)

BVC..

Kategori:

Idag ska vi äntligen ner till BVC & jag hoppas verkligen att dem kan hjälpa oss att komma igång med att äta vanlig kost.. Vi håller alla våra tummar & tår! :)

Sen är det ju FREDAG vilket betyder att det är helg & att Tommy kommer vara hemma med oss, mys på hög nivå❤

Imorgon är det den 13/10-2012 vilket betyder att jag & Tommy har varit tsm i 6,5 år :) Vi har bestämt sen länge att vi ska göra ngt mysigt tsm som familj :) & ev. ut & äta på kvällen, får se vad vår lillkille är på för humör. Men jag hoppas!
Jag längtar MASSOR tills imorgon❤❤

Jag älskar mina 2 killar & vår familj!

Torsdag..

Kategori:

Jag tycker det är så mysigt att ha pappa Tommy hemma med oss, igår kom han hem lite tidigare, så då gav vi oss iväg till Lödde. Vi var på jakt efter en torkställning som man kan hänga på väggen (uppfällbar) Vi köpte en sån till lgh & den var jättebra! Men snälla som vi lät vi den sitta kvar! :/ Men iaf. Vi åkte till Bauhaus, Maxi & på Hejdes fanns dem som beställningsvara, så vi slog till på 2 st!! Det kommer bli superbra! :) :)

Idag tar vi det lugnt! Vi har ringt ett tlfsamtal, betalt räkningar, fått ett tlfsamtal & hållt på lite med foton :)

Nu sover Max, så jag ska passa på att ta fram fotoskrivaren :) Pyssel❤

Öva, öva, öva..

Kategori:

Imorse vaknade min älskling redan kl 7.20, så jag tänkte att han kunde sova en liten lur på fm i hans egen säng (Ja, han sover ftf mellan oss, det är himla mysigt & för allt det som hänt, så har jag känt att jag måste ha koll på honom)
Det sistnämnda har det blivit mkt bättre med så nu tänkte jag att vi kunde börja öva. Jag la ner honom & gick därifrån, efter ett litet tag går jag in & då ligger han på mage, vänder honom om & stryker honom lite på huvudet. Han börjar gallskrika, sätter mig sidan om & håller handen, sjunger lite. Hjälper inte! Gallskrik ftf, satte igång en speldosa några ggr & det hjälpte för stunden. Dock gallskrik efter ett tag igen, måste ju osså berätta att han var JÄTTETRÖTT :( efter drygt 30 min får jag så ont i mitt mammahjärta av att höra min fina så ledsen, så jag plockar upp honom till vår säng & lägger mig sidan om & han somnar på 2 sekunder..
JAG VET ATT JAG GJORDE FEL!! :(
Men jag la över honom i hans säng iaf!
Så nu ligger han där, men vadå? Övning ger färdighet! Så här ska övas varje dag. Både för Max & min del :)

Jag sitter här & njuter av lugnet lite, har ingen direkt ork att ta tag i ngt. Hmm!
Kan vara skönt att bara vila i soffan för en gångs skull en stund. Så får det bli!

Pappa Tommy kommer hem lite tidigare idag, undrar vad vi ska hitta på för skoj..

Hauddi People!

Mysdag!

Kategori:

Vi vaknade återigen av pappa Tommys klocka, Max kunde somna om men inte jag.. Snart ska jag gå upp & dusch!

Vid kl 9 kommer Emelie hit & då ska vi starta vår mysdag med en god frukost :)

Det ända vi var inplanerat idag är att umgås med Emelie :) Ska bli kul!

Pyssel..

Kategori:

Typ 2 min efter att jag skrev det andra inlägget så vaknade min lille kille❤
Vi låg & myste i sängen, vi satte på en maskin tvätt, vek tvätt & lekte en stund.

Nu sover han igen mitt hjärta :)
Stackarn tog ut sig ordentligt i lördags..
Då vaknade han redan vid kl 5, kunde inte få honom till att somna om förrän vid 6.30 & så var vi uppe & åt frukost vid ca 7.30. Som mest som han nog middag i drygt 40 min på hela dagen!
På kvällen hade vi kompisar hemma & då blev sömnen inte heller som vanligt.

Igår tyckte vi att han var väldigt pigg för att ha varit vaken så mkt dagen innan, men det tar han ju igen idag :) sötis!

Näe, tror jag ska pyssla lite med bloggen :)

Skön sovmorgon :)

Kategori:

Som vanligt vaknade vi av att pappa Tommys klocka gick igång, men Max somnade snart om & jag med..
Jag vaknade av mig själv vid typ 9.15, så himla skönt :)) Max sover ftf :O
Men han var vaken mkt i lördags, så han tar nog igen sig efter helgen :) :)

Idag blir det en mysdag med mkt tvätt som ska tvättas :) Ikväll när pappa kommer hem ska vi åka & handla mat.

Hauddi People!

Underbar Söndag!

Kategori:

Härlig & underbar söndag med mina fina killar :) Idag har vi mått bra!

Vår fina lillkille vaknade till vid 03 inatt, & gallskrek, men efter lite massage på magen & mat somnade han om igen❤

Vi vaknade vid 8.15, låg & myste i sängen - finns inget bättre :) Sen upp för att äta mysfrukost, efter det gick vi ut på en promenad i det härliga höstvädret, vi var ute i drygt 90 min! :)

Sen hem & fika på varsin vaniljbulle som vi köpt med oss påväg hem.
Efter det blev det en mysig tur till Jättekul i Lund, Max fick 2 böcker med ljud & en CDskiva :)

Sen hem & busa ett tag för att sen bege sig ut i blåsten för att leka i lekparken en sväng, det var kallt så vi var inte ute så länge!

Nu sover Maxen & vi tänkte avsluta vår härliga söndag med mys i soffan framför tvn, snart är det dags för Solsidan :D :D
Till det kommer vi gotta oss med kladdkaka & grädde -Mumsigt värre ;)

Hauddi!

7 Månader..

Kategori:

Idag blir vår finaste älskling 7 mån❤
Kan inte riktigt fatta det var då vi träffade honom för första gången, för det känns som att vi har känt honom längre :) Mamma & Pappas dyrbara ägodel, så älskad från första stund❤

Idag tar vi bara & myser :) fredagskänslan har infunnit sig & vi längtar så efter pappa Tommy❤

Även fast jag går hemma & är mammaledig tycker jag ftf att fredagen är den bästa dagen på hela veckan :)
För när Tommy slutar på jobb får vi umgås en hel helg tsm som en familj!

Denna veckan har vi varit hos läkaren, vi har busat massor, vi har haft det mysigt, vi har lekt på lekplatsen, jag har haft ont i ryggen, (tack & lov är det på bättringsvägen) vi har bakat kanelbullar, & idag är det Fredagsmys som gäller :)

Ingen shopping!

Kategori:

Det blev ingen shopping för vår del idag! Jag har haft så ont i ryggen :(
Började känna av det redan igår, på natten blev det bara värre & jag har inte fått många timmars sömn :(

Vi har tagit det lugnt & vilat massor ist..

Nu ikväll har jag tagit en låång varm dusch & det känns faktiskt bättre :)

Lugn kväll?

Kategori:

Max sover, jag sitter i soffan, min älskling lagar mat :) Härligt!
Jag är sååå sjukt hungrig, men när Tommy kom hem så skulle han fixa däcket på vagnen som vi har fått punka på, tyvärr så klarade han inte ut det själv utan fick ringa hit sin otroligt snälla pappa :) så han kom hit & fixade det! :D

Idag hoppas jag på en lugn kväll,
tisdagskvällar är heliga för mig :D iaf mellan kl 20 - 21 för då äre Ung & Bortskämd :) Så det ska jag se!

Längtar tills imorgon, blir shopping på Centan med en vän & hennes son :)

Tisdag!

Kategori:

Idag ska Max & jag återigen en runda till Lödde, vi ska byta hans leksak som ju tyvärr inte fungerar :( Sen in på Willys för att handla ingredienser till Kanelbullar - Mums! Är ju Kanelbullens dag på Tors & jag lovade min älskling att jag ska baka bullar tills dess :)

Men nu sover min älskling, så jag ska passa på att göra honom sällskap❤

Genus..

Kategori:

Jag har sagt länge till Tommy att jag vill köpa en Pojkdocka till Max :) Men han är inte så glad för det, han tror att Max kommer bli retad för det när han blir större. Men alla leker med dockor nu för tiden när dem är små. Tjej som kille!
Idag när vi var inne i en nyöppnad Lekia
- affär hittade jag den! Drömdockan ;)
En liten docka i tyg som heter Stellan.
Åh, den är så fin så jag tror jag dör lite.. Den SKA jag köpa till Maxen :)

Jag argumenterade till Tommy:
- Då kan ju inte tjejer leka med bilar?
- Det är inte samma sak, det finns ju rosa bilar!!
- Men HA! Tommy! Det finns ju dockor med snopp osså!

Det är ju just det jag vill köpa, en pojkdocka! Bara att denna är i tyg :) Men jag tror dock inte att denna har en snopp, men den har kläder med en dinosaurie på & så heter han ju Stellan!

Söndag!

Kategori:

Igår åkte vi till Blomsterlandet, Jättekul & Willys. På Jättekul köpte vi en ny blöjhink med refiller, ett nytt regnskydd till vagnen & en leksak - en tv eller vad man ska säga, en sån som spelar & så rör sig bilden. Men den är sönder, vi provade den när vi kom hem en gång & då funkade den, sen skulle vi prova igen & då funkar musiken men bilden rör sig inte! Lite dåligt! Så den ska vi åka & byta.. På efm kom Max farfar, farmor & farbror ut en sväng. De stannade & åt. Kvällen vill jag inte ens säga ngt om :(